Generalforsamling – Ny dato

Generalforsamlingen har været udskudt flere gange, grundet covid-19 forsamlingsforbuddet.

Senest blev det annonceret, at generalforsamlingen ville blive afholdt anden weekend i september, men dette faldt uheldigvis sammen med Jysk Mesterskab.
Bestyrelsen holdt derfor telefonmøde igår (d. 12.08.21) hvor det blev besluttet, at flytte generalforsamlingen til d. 10/10-21 kl. 10.30 på Hotel Hedegaarden i Vejle.
Vi håber, at denne dato ikke falder sammen med andre fjord-arrangementer, og glæder os til se jer alle sammen.
Officiel indkaldelse kommer senere.
Det kan oplyses, at der jf. § 10 ad punkt 6 i vores vedtægter, er forlænget frist for at indsende forslag,  fristen er flyttet til 01.09.21 og forslag kan sendes til Dinna@fjordhest.dk 
På bestyrelsens vegne.
Pernille / FU d. 13.08.21

Nordfjordhestens Hesteskue

Traditionen tro afholdt Nordfjordhesten sit årlige Plage – og hesteskue 2. pinsedag. I år var skuet flyttet til nye lokaliteter i Skæve rideklub, da Stutteri Lyngholm som i mange år har dannet rammen om det årlige skue har skiftet ejer. Skæve rideklub have en dejlig indhegnet ridebane som fungerede perfekt til mønstring og løsvisning, og et dejligt grønt område med fine paknings muligheder. Forsamlingsforbudt er nu hævet til 100 personer udendørs, hvilket gjorde at der var adgang for publikum. Det var skønt igen at kunne ses og mødes, og få snakke med hinanden. Alle plagene var flot klargjort og en fornøjelse at se på. Dagens dommerhold bestod af Claus Brokholm, Helle Bjerregaard og Marianne Kruse Johansen.

Dagens første hold var de 1 års hopper som talte 6 plage efter fem forskellige hingstefædre. På Fløjen satte dommerne Toftens Begonia (Ågerupgårds Elliot/Trollfin) fra Mikkel Kruse Johansen, dommerne beskrev hende som en feminin hoppeplag af særdeles god type, med et rigtig godt bevægelses forløb, hun fik tallene 98799. Derefter fulgte Frederikke Skovå (Heggnes Balder/Orkan Skovå) fra Preben Olsen, også her en plag af særdeles godt type som opnåede 98889 i helhed. Derefter fulgte en hoppeplag med 8 i helhed, og holdets resterende fik alle 7 i helhed.

Derefter kom turen til bedømmelsen af et hold på fem 2 års hopper, disse hopperplage have fire forskellige hingstefædre. Også denne gang var det en hoppe opdrættet af Mikkel Kruse Johansen der løb med fløjpladsen, nemlig Toftens Abba (Ågerupgård Fenix/Frederik Skovå), en veludviklet hoppe af god type som opnåede 88788 i helhed. På anden pladsen kom Ulsblakke Østerleds Ronja (Rubin Skovå/Cadeau Halsnæs) fra Fam. Berg Steffensen, en feminin og meget tiltalende hoppeplag, Ronja opnåede 88878 i helhed. Derefter fulgte tre hoppeplage som alle opnåede 7 i helhed, dommerne medgav alle tre plage positive beskrivelser, og understregede at der var plads til forsat udvikling.

Tre 2 års vallakker var tilmeldt, og det er altid dejligt at se fremtiden brugsdyr fremstillet til bedømmelse. På fløjen kom rødgule Baldrian Møldrup (Glibings Ajs/Rånn) fra Louise Grønhøj Sommer, en storrammet og elegant plag med et særdeles godt fundament, Baldrian fik karaktererne 88988. Derefter kom Søndermarkens Frey (Finfin/Njord Halsnæs) fra Mikael Thomsen med 88778 i helhed, holdet sidste plag opnåede 7 i helhed.

Som navnet hesteskue indikerer så kunne man også udstille sin vokse fjordhest, og det have to hesteejere benyttet sig af. Hos de voksne heste giver der ikke fem delkarakterer som hos føl og plage, her benyttes i stedet for dyrskues point. Der blev bedømt en 3 års hoppe, Gershøjs Olava (Fjelltor/Pikant Halsnæs) fra Majbritt Børling Kristiansen, om hendes sagde dommerne bl.a. at hun var en hoppe af god type, med et dejligt kønspræg. Olava blev fremstillet i rigelig god foderstand, og dommerne vurderede hende til 22 point på dagen. En ældre vallak som vi tidligere har mødt som årets vallak i 2019, nemlig Arvak Sejersborg blev fremstillet af Sandra Kjeldsen. Arvak er en stor og meget funktionel vallak, hvor specielt traven bør fremhæves. Dommerne var da heller ikke i tvivl om at Arvak skulle have de maximale 24 point.

Dagens sidste programpunkt var udpegning af dagens plag blandt de tre fløje hos plagene. Efter dommerens votering fandt de frem til at Dagens Plag 2021 hos Nordfjordhesten, skulle være Toftens Begonia fra Mikkel Kruse Johansen.

 

Karina 25.05.2021

Fjordhestens venner Kronjylland Plageskue.

Søndag d. 16. maj bød fjordhestens Venner Kronjylland indenfor til plageskue på Tidselbjerg Hestecenter hos Claus Brokholm. Grundet Corona situation var årets plageskue blevet udsat 14 dage, hvorefter forsamlingsforbuddet nu gjorde det muligt at mødes 50 personer udendørs. Det blev en dejlig dag med stor gensynsglæde hos udstillerne, og for dommerne var det nogle flot klargjorte plage som blev fremstillet til bedømmelse.

Heldigvis var vejret med arrangørerne, og det blev kun til en kort byge først på dagen. Hele 22 plage var tilmeldt, og af dem mødte de 20 frem til bedømmelse. Dommere på dagen var Hos hingste og vallakker Dennis Bisgaard, Flemming Hjorthøj og Karina Thygesen Larsen, og ved hoppeplagene trådte Claus Brokholm ind som dommer da Dennis Bisgaard her var inhabil.

Seks 1 års hopper blev fremstillet og på fløjen kom Tornhøjs Olivia (Fjelltor/Orion Halsnæs) fra Ditte og Dennis Bisgaard med tallene 98889, hun efterfulgtes af to plage med 8 i helhed og tre plage med 7 i helhed.

En enkelt hingsteplag blev fremstillet og han opnåede 7 i helhed. Herefter kom et hold på tre 2 års vallakker, hvor fløjen blev Vestagers Bastian (Orkan Skovå/Jet Halsnæs) fra Camilla Lund, Bastian opnåede 88788.

Efter middagspausen var det blevet tid til at se et hold bestående af otte 2 års hopper. På fløjen satte dommerne Højgaards Thalia (Merinas Emil/Orion Halsnæs) fra Anita Bak Kristensen med tallene 99799, efter hende fulgte endnu en plag med 9 i helhed nemlig Tornhøjs Nanna (Højgaards Nando/Orion Halsnæs) fra Ditte og Dennis Bisgaard hun opnåede 98799. Som nummer tre og først med 8 i helhed kom Toftens Abba (Ågerupgård Fenix/Frederik Skovå) med 88878, hun er opdrættet og ejet af Mikkel Kruse Johansen. Endnu en hoppe opnåede 8 i helhed mens de resterende fire i holdet alle opnåede 7 i helhed.

To 2 års hingste blev også fremstillet, og her kom Højgaards Tyson (Merinas Emil/Ninjar) på fløjen med 87777, han var udstillet af Lisa og Thomas Østergård Larsen. Holdet anden hingst opnåede også 7 i helhed. Dommerne sagde om begge hingste, at forsatte de en positiv udvikling hen over sommeren, så syntes de at begge hingste kunne være interessante at se på Vilhelmsborg til august.

Dagens sidste punkt var at udpege skuet bedste plag, og uddele ærespræmier til vinderne. Dagens Plag i Kronjylland 2021 blev den 2 års hoppe Højgaards Thalia fra Anita Bak Kristensen.

Karina 18.05.2021

Generalforsamlingen flyttes til september.

Bestyrelsen planlægger, at afholde generalforsamling anden weekend i september på Hotel Hedegaarden, hvis corona sitatuonen tillader det. Nærmere herom følger senere.

På bestyrelsens vegne

30.04.2021
Pernille / FU

Generalforsamlingen flyttes yderligere.

Vi havde føreløbigt flyttet generalforsamlingen til d. 28.03.21, men grundet de nuværende coronarestriktioner, ser vi os nødsaget til
at udskyde generalforsamlingen på ubestemt tid, indtil regeringens restriktioner tillader det. 

På bestyrelsens vegne

13.03.2021
Pernille / FU

Generalforsamlingen flyttes

Der var planlagt generalforsamling til d. 28.februar 2021 – det kan vi desværre ikke afholde på nuværende tidspunkt på grund af regeringens restriktioner omkring Covid-19. Derfor har vi lagt en ny dato, som stadig gælder jf. vore vedtægter til d. 28. marts 2021 på Hotel Hedegaarden kl. 13 til et eftermiddagsmøde, hvor foreningen er vært for kaffe og kage. Vi håber på, at kunne afholde mødet på sædvanlig vis og selvfølgelig efter alle forholdsregler. Med ret til ændringer forbeholdes. På bestyrelsens vegne Dinna

18.02.2021
Pernille / FU
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept