August blev følskuernes måned i 2020

Der var i alt fire af slagsen og følskuet i Thorsø, arrangeret af Fjordhestens Venner Kronjylland, satte et flot punktum for sæsonen med 23 føl til bedømmelse. I kampen om fløjpladserne markerede flere af vore unge opdrættere sig. Det er dejligt at vide, at der kommer nye til. Her på siden under menupunktet Avl, er der et punkt i rullemenuen, der hedder Føl og plage. Under årstallet 2020 finder du oprangeringslister for de deltagende føl.  En lidt mere udførlige oversigt med afstamning og delkarakterer ligger i medlemssektionen, kig under Avlsinfo, og dernæst Føl og plageskuer.
Ingen historie uden billeder.


Her ser du et ’flokbillede’ fra Thorsø (taget af Tanja Prang).  Fra plageskuet på Sjælland ser vi føllet med det megalange navn Gagea Lutea Guldstjerne Rohr helt alene på volten (Kimmy har fotograferet). Så har vi et mor/barn-billedet fra familiealbummet, hvor føllet kigger væk fra fotografen, måske fordi vi ikke må se, at det har en lille stjerne. Fra Egum har vi et fint opstillingsbillede med hoppeføllet Skous Duanna i front. Heidi Skou har fotograferet både dette billede og det næste af samme føl, hvor vi kan se, at selv om vi to-benede ikke må give hinanden krammere i denne Covid-19 tid, så er det tilladt at kramme sit føl.  Fra familiealbummet har vi også et ’tæt-på-billede’ af Tornhøjs Olivia. Der var flere billeder af samme føl, nemlig et der viser, at man godt kan træne opstilling med et føl og et andet, der illustrerer, at fjordhesten er hele familiens hest. Her ser vi to søstre (Thea og Freja), der har arvet forældrenes hesteinteresse og deltog i følskuet med stort engagement, mor superviserer. Det sidste billede illustrerer også, hvor godt det er, når hele familien deler hesteinteressen. Her knæler Mikkel omgivet af søster, kæreste og sidst men ikke mindst BIS hoppeføllet fra Thorsø – Toftens Begonia.

07.09.2020
Birgit / Avlsudvalget (AU@fjordhest.dk)

Opdateret HingsteGuide 2020

Også 3. udgave af årets HingsteGuide udkommer i en 2-i-1 model.
Først de velkendte sider, hvor der er faktuelle oplysninger om alle de hingste, der i 2020 er godkendt til avl efter eksteriørbedømmelse på en dansk kåringsplads. Dernæst den ‘Gule bog’, hvor alle heste i de første tre generationer i afstamningsgitret er samlet i to grupper i alfabetisk orden. Udover at der er oplysninger om kåringsbedømmelse m.v., så er det også oplyst, hvad hingsten og hoppen er i relation til de avlshingste, der er optaget i 2020-guiden. 
Vær opmærksom på, at du har mulighed for at printe guiden ud selv. Under bladremodellen er der en lille værktøjslinje, bl.a. en udskrivningsknap. 
God fornøjelse. 
27.04.2020
Birgit / Avlsudvalget (AU@fjordhest.dk)

Sidste nyt fra Bestyrelsen i Fjordhesten Danmark

Selvom Danmark endnu ikke er ude af krisen, pusler vi i bestyrelsen med at arrangere og holde gang i foreningen.
Vi kan løfte sløret for, at der kommer hoppe- og vallakkåring på Sjælland d. 11. september og efterfølgende hoppe- og vallakkåring i Jylland på Vilhelmsborg d. 17.september.
Efterfulgt af medaljekåring torsdag eller fredag – alt afhængig af tilmeldinger. Hingstekåring vil også foregå på Vilhelmsborg fra fredag d. 18. september til 19. september.
Derudover vil der blive afholdt dressurchampionat lørdag d. 19.september med Bjarne Nielsen, som dommer. DM og spring-championat vil blive afholdt på Sjælland senere på efteråret, hvor Sportsudvalget ihærdigt arbejder med detaljerne omkring stævnet.
Vi følger selvfølgelig regeringens retningslinjer og afventer udmelding fra regeringen d. 10.maj 2020. Jeg håber, I har forståelse for, at ovennævnte har forbehold for ændringer.
På bestyrelsens vegne
Dinna Mouritzen

Bestyrelsens konstiturering

Bestyrelsens konstiturering er nu opdateret her på hjemmesiden – og kan ses under “Foreningen” og “Bestyrelse og udvalg”

Pernille / Forretningsudvalget.

Årets Ildsjæl

Tilbage i 2013 samledes en gruppe mennesker, som alle på en eller anden måde havde et stort engagement i fjordhestene. De syntes, at der manglede noget for unge mennesker, med interesse for fjordhesten, så de kunne skabe et netværk for ligesindede.

Ung Camp blev skabt i 2014 og folkene bag Ung Camp ynder at være beskedne, men det skal man ikke lade sig snyde af – De er om nogen store forbilleder for de unge mennesker. Det er på denne baggrund at der er kommet en Juniorcamp til. Den er skabt af unge mennesker, som alle har været med på Ungcamp.

En forening som Fjordhesten Danmark kan ikke klare sig uden ildsjæle. Disse ildsjæle er med til at klække nye avlere og brugere af Fjordhesten, ved at give de unge mennesker masser af viden og store oplevelser sammen.

Tak for jeres store arbejde Jane Thomasberg, Hanspeter Staugaard og Hanne Wolf.

Pernille / Forretningsudvalget.

Niels Mortensen udnævnt som æresmedlem.  

I år 2020 har vi i bestyrelsen besluttet, at der også skal findes et æresmedlem.

Der er nogle ord, man kan sætte på dette års æresmedlem.

Alsidighed, hjælpsomhed, læremester og ikke mindst udståler autoritet.

Æresmedlemmet har stor erfaring med avls arbejdet, har været eksteriørdommer i 40 år og har været og er stadig en stor ressource for Fjordhesten Danmark.

Alsidighed kommer til udtryk i, at han ved jubilæet i 1991 optrådte som ungarsk postrytter. Sidenhen er han blevet underviser – og sin store viden omkring fjordhesten, har han delt ud i forbindelse med ABC kurset, hvor han har vist hvordan man bruger en hækkesaks. og altså ikke kun til at klippe en hæk, men også at klippe en fjordheste man.

Dog skal det siges, at bag enhver succesfuld mand, står en kvinde, Anna. Tusind tak for din opbakning til Niels.

Vi er utrolig glad for at udnævne Niels Mortensen som æresmedlem i Fjordhesten Danmark.

Pernille / Forretningsudvalget

Avlsudvalget inviterer til ekstraordinær hingstekåring

Avlsudvalget inviterer til
Ekstraordinær hingstekåring

den 4. januar 2020 kl. 11.00
på Sjælland  

Adressen er: Åmosegaard, Assendløsevejen 63, 4130 Viby Sj.

Hingsten, der skal bedømmes, er Mosegårdens Lektor.
Han var i Hingsteguiden 2019, men har pga. en skade ikke kunnet bedække i 2019, og derfor har han heller ikke kunnet møde til hingstekåring i august 2019. 

Avlsudvalget/Birgit

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept