HINGSTEKÅRING 2017

Som altid blev det en fest for nogle og en skuffelse for andre, men for foreningen er hingstekåringen en fest, fordi det er her, vi finder de hingste, der skal præge fremtiden.

De 2-årige hingste

Otte var tilmeldt og de fire fik avlsgodkendelse i 2018 i nævnte rækkefølge:
Tronn Fjording (Trollfin/Orion Halsnæs)
Ågerupgård Fenix (Ingolf Kjærgaard/Kastanjegårdens Nick)
Ingo Frølunde (Rubin Skovå/Valdar Halsnæs)
Prinsholm’s Cato (Optimist Halsnæs/Frederik Skovå)
Fløjen fik 9 i helhed, de tre andre fik 8.

De 3-årige hingste

Der var et usædvanlig stort hold af hingste født i 2014. De fire kom med avlsgodkendelse for 2017, naturligvis i håb om at få den forlænget for 2018. Det håb gik i opfyldelse for tre af dem. Dereudover var der avlsgodkendelse til en af de hingste, der ikke tidligere havde været udstillet. De fire godkendte blev oprangeret som følger:
Ågerupgårds Elliot (Ingolf Kjærgaard/Glibings Ajs)
Mosegårdens Lektor (Rubin Skovå/Mosegårdens Splint)
Vikkelsøe’s Vision (Fjordbækken’s Sidan/Vikkelsøe’s I.P.)
Vokal Skovå (Orkan Skovå/Orion Halsnæs)
De tre første fik 9 i helhed, den sidste 8.

Kåringsholdet

Der var kun to hingste i holdet.
Højgaards Nando (Fløgstad Odin/Ørjar) blev kåret med 9 i helhed.
Stald Kiels Tegn (Mastrup Zola/Max) blev kåret med 8 i helhed.

5-årige og ældre hingste

Her havde vi tre i holdet, en 5-årig, der kom mhp. at få avlsgodkendelse og to norsk-ejede og norsk-præmierede, der begge har bedækket i Danmark i 2017 som EU-hingste. Dommerne slap de to gennem nåleøjet.
Merinas Emil (Knapstaprinsen/Sylvstein) blev kåret med 9 i helhed.
Tyfon Skovå (Trollfin/Granit Halsnæs) fik avlsgodkendelse med 8 i helhed for 2018.

Årets hingst

Den eftertragtede titel gik i år til 3-års fløjen, dvs. til Ågerupgårds Elliot.
Alle resultater er tastet i FjordHorse.
Skov foto har taget billederne.
Et stort til lykke til alle ejere af de avlsgodkendte/kårede hingste.

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept