AVLSUDVALG 2017 (november) – 2019 (marts)

FORMAND AVLSUDVALG

FORMAND AVLSUDVALG

Leif Grimbühler

Ny Hagestedvej 59 A
4532 Gislinge
Tlf.: 24421010
leif@fjordhest.dk
NÆSTFORMAND AVLSUDVALG

NÆSTFORMAND AVLSUDVALG

Karina Thygesen Larsen

Holmsøvej 112
9690 Fjerritslev
Tlf.: 61765584
karina@fjordhest.dk
SEKRETÆR AVLSUDVALG

SEKRETÆR AVLSUDVALG

Birgit Mortensen

Norddalen 9
5260 Odense S.
Tlf.: 21632903
birgit@fjordhest.dk

Ung i avl med Fjord – Ny gruppe i Fjordhesten Danmark

Avlsudvalget (AU) ønsker at fremtidssikre foreningen på avlsområdet, men hvordan gør vi bedst det?
Vi besluttede at etablere en gruppe af unge foreningsmedlemmer med interesse for vor forening, vor race og dermed også for avlsarbejdet. Fjordhesten hører til gruppen af renavlede racer. Det skal den blive ved med at gøre, ligesom de danskopdrættede fjordheste fortsat skal være at finde blandt verdens bedste, både på udstillinger og på stævner. Sådan noget kommer ikke af sig selv. Der ligger seriøst arbejde bag, der ligger viden bag, der ligger interesse bag og sidst men ikke mindst også vilje til at gøre en indsats for noget, vi brænder for.

I et referat fra AU-møde den 09.04.2017 skrev vi:
”AU finder behov for at søge at samle en gruppe unge medlemmer, der er interesseret i vor races historie og avlsarbejdet før og nu. Uden unge medlemmer med indsigt på dette område kan vi godt forestille os, at foreningen går en svær tid i møde.”

Vi vil gerne være med til at sikre, at der er kompetente medlemmer, der i årene fremover kan løfte de mange opgaver, der er på avlsområdet. Vi kom dog først i gang efter jubilæet. Den 16. august fortalte vi om planerne i vor avlsgruppe på Facebook. Vi skrev bl.a. dette:

”Har du lyst til at være med i den gruppe, vi gerne vil satse på, så send en mail til avlsudvalget – du når os alle på en gang, hvis du skriver til avl@fjordhest.dk. Selv om vi måske kender dig i forvejen, så vil vi gerne have, at du skriver nogle ord om, hvor gammel du er, hvor dine interesser ligger (kan du lide at administrere (så skal du helst både kunne regne og stave), kunne du tænke dig at komme i avlsudvalget og/eller i bestyrelsen – måske om nogle år, vil du gerne uddanne dig til dommer eller er du allround interesseret).”

Vi mødtes med de første i ’Ung i Fjord’ i forbindelse med at vi holdt medlemsmøder i Jylland i januar. I februar har vi medlemsmøde på Sjælland, og her har vi et kort formøde med gruppemedlemmer fra den østlige del af Danmark. Og spørger du nu, hvad vi forstår ved ung, så er svaret, at du nok er fyldt 18 år.

Der skal ske meget mere resten af året, og vi har heller ikke lukket gruppen for nye medlemmer. Dvs. du kan stadig nå at sende en mail til avl@fjordhest.dk

Vi håber, at vore ’Ung i Fjord’ medlemmer vil være drivende kræfter, når Fjordhesten Danmark fejrer sit 100 års jubilæum i 2041.

22.01.2017 Birgit

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept