Facebook siden (som skrives på det bedste engelsk, vi formår) blev offentliggjort i slutningen af 2012 som en ’julegave’ til fjordhestene i Danmark.  Ideen med siden var, at hele verden skulle have mulighed for at følge med i den danske fjordhesteverden.

Men hvor mange har benyttet sig af det tilbud? I skrivende stund, dvs. den 5. februar 2020 kl. 15.32 har siden  4.537 følgere. Engang i november sidste år kiggede vi på, hvor disse følgere kom fra, og det viste sig virkelig at være fra nærmest hele verden.

Europa
Storbritannien topper listen over antal følgere i europæiske lande, men de fleste lande er repræsenterede. Nævnt efter antal har vi: Tyskland, Norge, Holland, Sverige, Frankrig, Finland, Ungarn, Belgien, Italien, Spanien, Portugal, Polen, Tjekkiet, Østrig, Irland, Grækenland, Rumænien, Bulgarien, Schweiz, Estland, Rusland og Slovakiet.  Egentlig er det vel kun Portugal, Grækenland, Bulgarien, Rusland og Slovakiet jeg ikke kender som lande med fjordheste, men det betyder naturligvis ikke, at de ikke kan være der, formentlig dog nok  i et mindre antal.


Amerika
I Nordamerika er USA og Canada repræsenteret med mange følgere, men det er også fjordhestelande.
I Sydamerika/Mellemamerika kigger folk fra disse lande med: Mexico, Brasilien, Argentina, Ecuador, Uruguay, Columbia og Paraguay. Jeg ved, at der er fjordheste i Brasilien. Mener også, at der er nogle i Chile (som dog ikke har følgere med på listen), men resten af landene tør jeg ikke sige noget om.

Afrika
Dette kontinent er beskedent repræsenteret med følgere fra Ægypten, Sydafrika (hvor der har været fjordheste engang, måske er der stadig nogle) og Algeriet.

Down-under
Vel en fællesbetegnelse for Australien og New Zealand. Der er fjordheste begge steder, og de første i Australien var mig bekendt fra Sydafrika, hvortil de var kommet med nogle udvandrere fra Holland, som så åbenbart på et tidspunkt besluttede at flytte til Australien.

Resten af verden
Af mere eksotiske lande i relation til vor race finder vi Indien, Pakistan, Mongoliet, Irak og Japan.
Og så var jeg lige ved at glemme Israel, som vi eksporterede fjordheste til for ganske mange år siden, måske i 60’erne og vist nok til nogle kibbutzer.

Derfor en side og ikke en gruppe
Afslutningsvis skal det lige nævnes, at en af fordelene ved en Facebook side er, at folk ikke behøver at have en Facebook-profil for at følge med. Siden kan googles af alle, der er på nettet. Naturligvis folk uden en profil ikke kommentere, men de kan følge med.  Fordelene ved en side er også, at når ting er lagt ind, så holder de rækkefølgen. I modsætning til Facebook-grupper, hvor tråde kan være besværlige at finde efter ganske få dage, fordi de skifter plads i gruppen i en uendelighed afhængigt af, hvad gruppemedlemmerne vælger at interessere sig for.

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept