Den har ligget på hjemmesiden en uges tid og i en ’bladre’-version, som jeg synes, det er vældig nemt at orientere sig i.  Vi endte med 31 hingste i Guiden samt en vallak, der er medtaget, fordi der blev tappet sæd, før han blev kastreret i efteråret 2019.

Guiden er i år opdelt i to sektioner, den første som vi kender den med en hingst per side og standardoplysninger, dog i en ’slanket’ version. Oplysningerne i afstamningsgitrene har vi fået lavet via et træk i Hestedata. Det burde betyde, at de forskellige hingste og hopper står med de samme oplysninger, hvis de optræder i mere end et afstamningsgitter, og det gør mange af dem.

Den anden sektion har vi kaldt for Avlshingstenes Gule bog. Vi lavede den i nogle år i 90’erne, og nu er den så genopstået.  Jeg håber, at vi har fået alle de hingste og hopper med, der optræder i Guidens afstamningsgitre.  Hingstene og hopperne er nævnt i alfabetisk rækkefølge med faktuelle oplysninger om fødselsår og fødeland, farve og de bedømmelser, vi har adgang til. Derudover har vi oplyst i hvilke af 2020-avlshingstenes gitre de findes, og hvad de er i relation til hingsten (far, mor, i bedsteforældre- eller i oldeforældregenerationen).
Vi håber, at 2020-Guiden med de to sektioner vil hjælpe dig med at træffe det bedste valg, når du skal finde en far til næste års føl.
Husk også, at du som medlem af foreningen Fjordhesten Danmark kan få en personlig adgangskode (gratis adgang) til databaserne Hestedata (vor officielle stambog, der administreres på SEGES) samt FjordHorse (vor egen database med et godt stykke over 20.000 fjordheste fra ind- og udland).

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept