Vi har fået en henvendelse fra en tysk fjordhingsteejer, der gerne vil leje sin hingst ud til Danmark i 2020.
Det drejer sig om norskopdrættede Turbo Romeo, en grå hingst efter Solli Gråen født i 2007. Han fik 2. pr. i 2011. I den norske database er han registreret med ni afkom født i årene 2012-2014. Tre døtre har fået sløyfe ved et unghesteskue, dvs. kendt som bevaringsværdige, det har en søn også, men han er vallak i dag, andre tre sønner er afvist ved hingstekåring i Norge, to sønner har ikke været fremstillet. Derudover er der en tyskfødt datter i databasen, hun må være solgt til Norge, idet hun var fremstillet ved et unghesteskue i 2019, dog uden at få sløyfe.
Turbo Romeos kåringbedømmelse fra 2011 ser ud, som vist herunder. Vi skal huske, at de norske bevægelseskarakterer sjældent holder niveauet i Danmark. (Tilsvarende er det ikke altid, at en delkarakter, som vi har givet for racetype og -præg, holder niveauet i Norge).
Tyskland kræver udenlandske hingste fremstillet til Anerkennung, og det medfører nærmest automatisk avlsgodkendelse. I Tyskland skulle der være to godkendte sønner efter Turbo Romeo.

Hvis nogle danske medlemmer er interesseret i at leje Turbo Romeo, så er der mulighed for at ansøge om en ekstraordinær hingstekåring, hvor hingsten (i modsætning til Tyskland) vil blive bedømt med godkendelse eller afvisning til følge. Alternativt kan hingsten bedække som EU-hingst, hvis lejeren fremsender alle nødvendige dokumentationer til SEGES.

Jeg har spurgt den tyske hingsteejer, om han ville oplyse en pris for lejen, men det spørgsmål besvarer han ikke, dvs. det må blive et forhandlings-anliggende mellem evt. interesserede og hingsteejeren.
Send en mail til avl@fjordhest.dk, hvis du vil have kontaktoplysninger til den tyske hingsteejer eller bare til mig birgit.fjordhest@gmail.com. Fjordhesten Danmark eller avlsudvalget er ikke som sådan involveret i denne henvendelse fra Tyskland. Jeg synes blot, at avlsbloggen er det bedste sted at give informationen videre til foreningens medlemmer.

Vh.
Birgit
 

Beskrivelse fra hingstekåringen i Norge, 2011:

Rasetype og preg   8
Kroppsbygning og muskulatur  8
Beinkvalitet og beinstilling   8
Frambein  8
Bakbein   8
Høver    7,5
Bevegelsenes korrekthet  8
Bevegelser  8
Skritt  8
Trav 7,5
Helhet eksteriør  8
   

Beskrivelse  

Lettbygd hingst av god type. Middels lang hals med litt kort nakke. Litt steil bog. Lang manke. Kun middels langt, men velformet kryss. Føre bein. Noe små bakhøver, ellers gode høver. Trang, men korrekt beinføring. Ledig, godt skritt. Aktivt trav. God framdrift.

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept