Ud fra den nye hingsteguide har jeg beregnet følprocent på alle hingstene. Der er meget stor spredning. Er antal bedækninger inkl. de føl, som endnu ikke er født her i 2019? Hvis en hoppe går tom og bedækkes igen, er begge bedækninger så anført? Som sagt, så er der meget stor spredning: I top: Optimist Halsnæs – føl% 78 Oliver Vårby – føl% 77 Gershøj’s Eid – føl% 76 I bund: Vokal Skovå – føl% 19 Stald Kiels Sagn – føl% 31 Ecko Frølunde _ føl% 36 Hvad anser man for en tilfredstillende følprocent?
Hvad er en tilfredstillende følprocent?
af Fam. Olsen/Pedersen / Heidi & E | 4 MEDLEMMER | 2 Kommentarer
2 Kommentarer
Indsend Kommentar Annuller svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.
Til Hestekongressen ultimo januar plejer SEGES at udlevere materiale med oversigt over ifolingsprocenter for de forskellige racer. Fjordheste-hingstenes gennemsnit var 74,45, og det er baseret på 274 bedækkede hopper i 2017. De allerfleste af den lille halve snes avlsforbund, der har en højere drægtighedsprocent, har et væsentligt lavere antal hopper. Gennemsnittet for alle racer er 64,95.
De store udsving, du har fundet, kan jeg ikke forklare. Hingsteholderne skal indberette en bedækning senest 14 dage efter en første-bedækning, men jeg er ret sikker på, at det ikke altid sker. Nogle venter til hoppen er skannet drægtig.
Kastninger skal indberettes, vor race har kun 6 indberetninger under overskriften ‘antal andre hændelser’.
Håber, at dette svar hjælper dig lidt på vej.
De antal bedækninger du ser i den nye hingsteguide inkludere også bedækningerne på de føl som først kommer her i 2019, så du kan ikke helt udregne følprocenten på den måde.
Der registreres kun 1 bedækning pr. hoppe selvom den går om flere gange.
Håber dette kan hjælpe dig 🙂
Mvh Mitzi