Forslagene er indsendt af Familien Jørgen Grimbühler, og de er formuleret som følger:


Regelsæt materialeprøve.

Nuværende:
Rideforløb: Kun 4-årige eller ældre hingste, der møder til materialprøve med efterfølgende kåring deltager i rideforløbet.

I rideforløbet indgår:
dressurprøve under egen rytter, der rider en gangartsprøve efter dommernes anvisning. Bedømmelsen foretages af championats-dommerne, der dog ikke giver karakterer for gangarter. Der gives karakterer for hestens kapacitet som brugshest (potentiale og muligheder som brugshest, bagbensaktivitet, balance, arbejder hesten positivt og samarbejdsvilligt, smidighed, selvbæring, spændstighed) samt ridelighed (letheden af udførelsen af dressurprogrammet, eftergivenhed og smidighed, temperament og villighed til at arbejde, lydighed).
dressurprøve ved begge testryttere, der bedømmer kapacitet og ridelighed og afgiver hver deres bedømmelse.

Ændringsforslag:
– dressurprøve ved en testrytter der er uddannet berider, der bedømmer kapacitet og ridelighed.

Begrundelse:
Hingsteholderne har haft mange udgifter på at få deres hingste til endelige kåring. Her til må det kunne foventes en vis standard og uddannelse af den rytter der skal bedømme hingstene.
Som det ses nu, kan en hver rytter være testrytter ved hingstenes rideforløb. En rytter med uddannelse som berider har de fornødne kompetencer til, at vurdere hingstenes evner under rytter.
Hingstene er som ofte blot 4 år, og de har et hårdt program i sådan en weekend. En rytter af god kvalitet burde være nok.

Hvis ikke ovenstående vedtages stilles følgende forslag:


Ændringsforslag:
Dressurprøve ved begge testryttere (min. Udannet træner) der bedømmer kapacitet, ridelighed og afgiver hver deres bedømmelse.

Begrundelse:
Hingsteholderne har haft mange udgifter på at få deres hingste til endelige kåring. Her til må det kunne foventes en vis standard og uddannelse af de ryttere der skal bedømme hingstene.
Som det ses nu, kan en hver rytter være testryttere ved hingstenes rideforløb. En uddannelse som min træner giver en vis form for garanti for uddannelse og kompetencer til at bedømme hingstene.
(En træner har en 4 årig uddannelse under DRF – uddannelsen giver adgang til de sidste 2 års berideruddannelse)

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept