Fjordhesten Danmark ligger på andenpladsen på stambogskontorets oversigt over antal bedækkede hopper i de forskellige avlsforbund.

SEGES inviterede som sædvanligt til Hestekongres den sidste lørdag i januar.
Formiddagen bød på beretninger dels fra Landsudvalgsformanden dels fra chefkonsulenten.

Begge var præget af optimisme på hesteavlens vegne. Der er for andet år i træk stigning i bedækningstallet, for 2017’s vedkommende skønnes stigningen at blive 4% (registreringerne er endnu ikke afsluttet. Men vi har også brug for det. I 2008 var der ca. 200.000 heste i Danmark, nu er vi nede på 170.000-175.000.
De statistiske oplysninger vi fik præsenteret var opgjort pr. 9. januar 2018.

Flest hopper blev bedækket i DV, på andenpladsen fulgte Fjordhesten Danmark med i alt 268 bedækkede hopper. (For god ordens skyld skal tilføjes, at både travsporten og islandshesteforeningen har flere bedækninger, men deres tal registreres ikke på stambogskontoret i Skejby).

App på vej
Af markante nyheder fra SEGES var, at der i foråret vil blive lanceret en app, som jeg er sikker på vil blive populær hos hestefolket. Der vil kunne findes oplysninger om de mange regler, vi skal navigere efter, f.eks. transport, staldforhold, medicinering og registrering af heste.  I første omgang er det kun for Android-brugere, senere kommer tilbuddet også til Apple. I første omgang bliver der tale om gratis download.

Når handler går galt
Der var en analyse af årsagerne til de konflikter, der opstår i forbindelse med handler, nemlig at de fleste skyldes simple fejl, som nemt kan undgås.
– der handles uden skriftlig kontrakt

– passet udleveres ikke, når hesten hentes
– der gives kredit til køber
– ikke afstemte forventninger, ’oversalg’ af hest eller rytterevner
– der foretages ikke handelsundersøgelse

Købeloven
Det blev endnu engang understreget, at købeloven uegnet til handel med dyr. EU skal snart regulere forbrugerdirektivet pga. stigende nethandel. Der arbejdes på at få det værste pillet ud af købeloven i den forbindelse.

28.01.2018
Birgit

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept