Kort nyt

kn 180109 pilegaardens ballarina mosegaardens otilia Avlsudvalget inviterer nu alle medlemmer til at deltage i det første modul i kursusserien Fjordhestens Abc. Det er fem år siden vi sidst havde tilsvarende kurser, dengang blev de kaldt for opdrætter-/bruger kurser, men vi har opdateret både navn og indhold. Formålet med dagkurserne er dog det samme: at gøre vore medlemmer klogere på racen og på det at have fjordheste i stalden. På modul 1 vil du høre om Fjordhestens historie og du vil møde en avler, der fortæller om, hvordan han kom i gang og hvad han blev klogere på undervejs. Der vil være teori og praksis omkring det at klargøre en fjordhest til en udstilling. Vi skal snakke om, hvad det vil sige at have et avlsmål og hvad det betyder for opdrætterne. Vi vil – igen i teori og praksis – gennemgå den del af avlsmålet, der handler om type og præg, hoved og hals, skulder og manke samt overlinje og bagpart. To eller tre af deltagerne vil kunne medtage deres egen fjordhest, som så vil blive brugt i både soignerings-demonstrationen (altså skal den ikke være nyklippet på dagen) og bedømmelses-demonstrationerne. Det første dagkursus (modul 1) finder sted i uge 6 (lørdag den 10. på Birken (nord for Viborg), søndag den 11. på Sjælland). 
Deltagelse i modul 1 koster 250 kr., og du tilmelder dig ved at sende en mail til
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvori du oplyser dit medlemsnummer, dit fulde navn og postadresse. Samtidigt skal deltagergebyret indbetales på avlskontoen  (7670 0006228485). Sidste frist for tilmelding er den 31. januar, men var jeg dig, så ville jeg ikke turde vente så længe. Husk at 2018-kontingentet skal være indgået på foreningskontoen inden udgangen af januar.  
Er du på Facebook, så kan du se invitationen både i den store gruppe Fjordhesten DK (med over 5.000 medlemmer) og i de tre foreningsgrupper (Fjordhesten DK, Medlemshjørnet – Fjordhesten DK, Avl – Fjordhesten DK, Sport). Vi har også en Facebook-side, der hedder Fjordhesten Danmark. Den kan googles og læses også af folk, der ikke har en profil på Facebook.
Avl handler om hingste, hopper og føl. Hingsten må vi undvære her på billedet, men vi ser medaljehoppen Pilegårdens Ballarina FJ 12081 med hoppeføllet Mosegårdens Otilia. Vi fortsætter i uge 11 med modul 2 (hvor deltagerne bl.a. vil møde en rytter og hvor fokus ligger på den del af avlsmålet, der handler om fundament og bevægelse).